Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, cikkek, érdekességek képes leírás - Kvíz.tlap.hu
részletek »

Hírek, cikkek, érdekességek - Kvíz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kviz.tlap.hu » Hírek, cikkek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Az egykori elmebajnok

Az egykori elmebajnok

1985-ben és 1991-ben is szerepelt Egri János televíziós vetélkedőjén. Ezt megelőzően is trenírozott hasonló megmérettetéseken, mint például az egyetemek közti vetélkedőkön, a Diákpolitikusok Országos Vetélkedőjén, vagy Szilágyi János egyik rádiós kvízműsorában. Ezeknek a vetélkedőknek sokszor csak egy meleg kézfogás, vagy - István mondta viccesen - két méter eladhatatlan hanglemez vagy könyv, vagy tizenöt kiló pilótakeksz volt a díja. Esztergom egyik legérdekesebb gondolkodású, filozófiai hajlammal is bőségesen megáldott értelmiségije, aki politológus, talán egy újabb elmebajnokságra készül.

Elmebajnokság  1000 új kérdés

Elmebajnokság 1000 új kérdés

Ebben a könyvben megtalálhatók az Elmebajnokság legérdekesebb kérdései és természetesen a válaszok is. Több mint 1000 kérdés sorakozik egymás után e lapokon, olyanok is, amelyeket a műsorban nem volt alkalmam megkérdezni, tehát még az Elmebajnokság leghűségesebb nézőinek is újat nyújtanak. Tudom, nehéz beleszólni abba, ki hogyan olvasson egy könyvet, mégis azt tanácsolom, hogy mindazok, akik a saját tudásukat szeretnék ellenőrizni, szeretnék fölmérni - önmagukat sem becsapva -, mennyit is tudnak, mennyit felejtettek, azok ne lapozzanak azonnal a válaszokhoz, hanem törjék kicsit a fejüket, erőltessék a memóriájukat. Higgyék el, megéri.

Elmebajnokság - Paródia Gálvölgyivel

Elmebajnokság - Paródia Gálvölgyivel

Gálvölgyi János (Budapest, 1948. május 26.) Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, parodista. Miután elvégezte az általános iskolát, a Madách Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Kitanulta a fényképész szakmát, majd 1967-68-ban a Révai Nyomda kemigráfus fényképészeként dolgozott.

Kvíz-show - filmismertető

Kvíz-show - filmismertető

A televíziózás hőskorában egy kiesett versenyző megvádolja a legsikeresebb televíziós játék sikeres nyertesét, a szinte nemzeti hősként ünnepelt Charles Van Doren-t, a legkedveltebb magazinok címlap-sztárját. A Yale Egyetem angoltanára hetente feltűnt a képernyőn, sorra-rendre helyes választ adott a legfurcsább kérdésekre, miközben nézők milliói csak miatta ültek le a képernyők elé és lenyűgözve figyelték teljesítményét. Az egész azonban egy jól kitalált és felépített blöff volt, a nézők azt látták, amit a műsor készítői el akartak velük hitetni. Ám egyszer valaki ezt megelégelte. A játék egyik vesztese, akin Van Doren könnyedén túllépett, bizonyos Herbie Stempel úgy döntött, lerántja a leplet a cselszövésről és azzal vádolta meg a fejtörő gyártóit és résztvevőit, hogy csalnak. A kongresszus által kezdeményezett vizsgálat ki is derítette a keserű igazságot, amely Amerika szerte megrengette a nézők bizalmát.

Tuti menü